Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Se mai merita in 2020 sa dai atentie jocurilor noi lansate? // Dupa parerea mea personala, nu


  Dolixec
   Share

  Stăteam acum câteva zile și în timp ce mă jucam LoL m-am gândit

  • Se mai merită să cumpărăm jocuri noi lansate?

  Stați geană pe articol pentru a vedea câteva argumente pro, dar și câteva contra.

   

  Deja se termină anul 2020, un an masacrat atât pentru noi cât și pentru developerii de jocuri. De la lucrul de acasă până la obligarea muncitorilor la muncă în plus deoarece "sunt acasă, n-au alte treburi de făcut deci hai să le mai băgăm câteva ore de muncă" gaming-ul a avut de suferit și nu puțin, ci chiar mult.

  Deși jocurile au o continuă involuție încă de mai bine de 5 ani de zile, anul ăsta a fost..cum să-l numesc mai prietenos..aproape ok. Da, am avut lansări ca Ghost of Tsushima, The Last Of Us 2, DOOM Eternal și Half Life : Alyx, dar să fim serioși, jocurile nu mai aveau așa multe de produs încât să zici că au fost afectate, dar gândiți-vă ce va fi în 2021. Hitman 3 am auzit că va fi lansat chiar la finele lui Ianuarie, deja știm ce va urma în cadrul acestui release (chiar dacă nu va fi publicat pe Steam, tot mă voi uita la gameplay-uri pe YouTube).

   

  Dar deja ne-am abătut de la subiectul discuției așa că vom prezenta câteva argumente prin care putem deduce dacă se merită să mai cumperi jocuri noi sau nu.

  Întâi de toate voi prezenta argumentele pro. Să zicem că ești un fan al unei francize. Vezi că acea franciză va avea un joc ce va continua povestea sau va fi un remake. Stai și te gândești : "Oare să-l iau? Dar dacă va fi un flop?". Totuși trebuie să înțelegem că și cei ce produc jocuri au nevoie de bani, mai ales că și un anume din procentul de vânzări ajunge la angajatori, doar că trebuie să fiți convinși să faceți asta deoarece jocul poate fi o dezamăgire sau poate fi un masterpiece. Același mod de constatare ca al roatei rusești. Sau, oricând puteți aștepta niște review-uri de pe YouTube fără a viziona ceva spoilere din joc.

   

  Iar acum trecem la argumentul contra pe care toată lumea îl are-n cap. Să zicem că jocul creează un hype foarte mare precum a făcut CyberPunk, sau cum a fost anunțat acum Back 4 Blood care este 100% o confirmare a francizei Left 4 Dead . Normal că nu toată lumea se va risca să cumpere ceva nou fără să se informeze. Doar că aici intervine o altă problemă, cea pe care toată lumea o raportează. "În anii trecuți ați făcut jocuri cu mai puține dotări și totuși ați făcut o minunăție de joc, ce-i cu porcăria asta din 2020 care arată ca ceva de pe vremuri? Atâtea bug-uri n-am văzut la jocurile vechi, dar la alea nici pretenții n-aveam". Exact asta este problema cea mai mare. Se învârt mulți bani în urma studiourilor de jocuri. Sponsorizări care cândva erau inexistente, firme care au decis să facă parteneriate pentru jocuri, dacă până și pe Antena 1 am văzut reclamă la CyberPunk atunci e clar că gaming-ul s-a expandat în toate intermediile. Până și non-gamerii au ajuns să joace jocuri și se observă clar după numărul de utilizatori ce dețin un PS / Xbox / PC / Nintendo și chiar și un Telefon, mai ales că gaming-ul pe telefon s-a tot ridicat și pune competiție mare în jurul celorlalte 3/4 "dispozitive". 

  Dar, eu unul am observat încă o cauză ce personal mă îngrozește deplin. Introducerea mișcărilor diferențialiste în jocuri. Când a apărut Assassin's Creed Valhalla a apărut un scandal în mediul online în care o "doamnă" a cărei fețe și aparență mă sperie îngrozitor de mult a făcut un scandal pe Twitter legat de descrierea caracterului feminin din Valhalla. Că vezi doamne "terrified someone will see her disfigured face" e ceva ultra jignitor pentru o femeie. Deci vă dați seama ce încearcă studiourile de jocuri să facă. Să mulțumească toate tipurile astea de atrocități (pe care nu le fac publice, dar vedeți și voi că se tot înmulțesc și se normalizează, dar trecem peste) și pentru a evita ofensarea acestor tipuri de "persoane". 

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...