Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Far Cry 6 // Mai bun decat 5, sau mai rău decât acesta?


  Dolixec
   Share

  Este finele anului 2021. După aproape 2 ani în care planeta a fost într-un continuu repaos, cei de la Ubisoft lansează al 3-lea joc AAA din cadrul companiei. Aveați pretenții la alte jocuri cu alte idei față de predecesoarele acestora? Aveați așteptări ca Valhalla (pe care, personal, nu îl consider ca fiind un Assassin's Creed) sau Watch Dogs: Legion (noroc de DLC-ul cu Aiden Pearce ce a păstrat jocul puțin relevant) să fie niște jocuri care să schimbe în totalitate imaginea Ubisoft? Greșit, dar acum, pe lângă aceste două titluri dezamăgitoare, se alătură încă un joc, și anume Far Cry 6

   

  Da, știm toți că franciza a luat-o într-un downhill major încă de când au lansat Far Cry 5, dar cum să nu acorzi atenție unui joc care își adună oamenii printr-un trailer în care prezintă un mic cățel nevinovat cu numele Chorizo? Și totuși, Ubisoft a dat-o iar de gard cu încă un titlu, care, de această dată avea un actor foarte cunoscut de cinefili în spatele unui rol de dictator.

   

  Probabil vă veți pune întrebări foarte simple precum:

   

  • De ce este considerat încă un fail în rândul Ubisoft?
  • De ce este bomb-reviewed pe Metacritic?
  • De ce finalul este așa sec și jocul o ia spre un drum puțin SF?

   

  Ei bine, dragi vizitatori ai acestui articol, vă voi răspunde la aceste trei întrebări majore pe care fanii le tot întreabă încă de când Far Cry 5 și-a făcut apariția.

  Să începem întâi cu câteva chestii pentru care cei de la Ubisoft merită un rând de aplauze:

   

  • Voice acting-ul îl consider destul de interesant, și nu, nu îl laud în totalitate, dar într-o mare de răutăți se poate găsi și ceva bunicel. VA-urile lui Castillo și Cortez chiar mi s-au părut interesante, deși Cortez avea câteva momente cringe, pot trece peste acest aspect.
  • Din punct de vedere vizual, jocul nu arată rău, având o diferită vibranță cu o mică ambianță ce ne amintește puțin de Far Cry 3.
  • Un alt lucru care m-a lăsat puțin cu gura căscată a fost finalul creditelor unde se aude o persoană necunoscută, dar care mai mult ca sigur va fi recunoscută de fanii vechi ai francizei, și anume Vaas. Acest lucru însă nu este confirmat în totalitate, deoarece jocul este cu mulți ani după evenimentele din Far Cry 3, dar cine știe ce fel de as în mânecă are Ubisoft la momentul de față, mai ales după ce se anunțase în urmă cu ceva vreme ceva legat de antagoniștii din Far Cry.

   

  Din nefericire, aceste lucruri pozitive vin cu multe altele negative ce reușesc să ascundă aspectele pozitive ale jocului. Printre acestea se numără:

   

  • Bug-uri peste bug-uri, deși, să zicem că pot fi explicate datorită condițiilor de muncă din timpul pandemiei
  • Multe elemente SF ce nu își găsesc locul în joc. Avem acel Supremo ce ne demonstrează exact referința
  • Finalul foarte sec și generic care te face să îi dai mai multă dreptate dictatorului decât revoluționarilor
  • Repetitivatea prezentă încă din Far Cry 5
  • Spawn-ul excesiv de inamici, ce de multe ori te lasă fără ammo, chiar dacă tu faci refill fix înainte de misiune
  • Lipsa elementelor care te făceau să dai grind înainte precum colectarea de diferite ierburi, skin-uri ale animalelor este total înlăturată
  • Crearea personală a armelor, în opinia mea fiind foarte inutilă
  • Lipsa skill-urilor, un alt motiv pentru a da grind în joc și multe altele

   

  Și totuși, pe lângă aceste aspecte negative, probabil ați observat faptul că nota de pe Metacritic nu este una foarte reprezentativă, asta deoarece jocul a fost bomb-reviewed de jucătorii din Italia. Acest lucru se datorează neintroducerii unei dublări în italiană, pe când alte țări ale UE au primit dublaj în limba specifică.

   

  Vă aștept părerile în comentarii, atât despre experiența avută în acest joc, dar și de opinia voastră în legătură cu viitorul francizei.

   

   

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...